Vés al contingut

Catalunya del Nord: primers incendis de l'estiu del 2013

De Viquinotícies


25 de juny del 2013, Catalunya del Nord
Abans-d'ahir, diumenge cap a les 12h30, es va declarar un incendi a Estagell, però abans també n'hi va haver un a Torrelles de la Salanca, altre a Santa Maria la Mar i altre encara a Vilallonga de la Salanca

Tant l'incendi de Torrelles com el de Santa Maria la Mar s'han declarat diumenge al matí i, degut a la forta tramuntana que bufava i que va arribar als 90 km/h, van destruir en total unes 3,5 hectàrees de vegetació. En total s'hi van mobilitzar una trentena de bombers, que van poder controlar i apagar els incendis en unes hores. En cap moment es va veure amenaçat una zona habitada.

Més tard a Vilallonga de la Salanca, s'ha declarat també un altre incendi que s'ha pogut declarar extingit cap a les 15h. Allà s'han cremat 4 hectàrees de bardisses i matolls.

El foc més important d'aquest diumenge, però, va ser el d'Estagell que ha cremat 10 hectàrees i, segons el CODIS [1], ha amenaçat a altres 100 que finalment, i gràcies a la feina dels bombers que, han tingut de lluitar a més del foc amb la tramuntana, han aconseguit dominar aquest incendi tres hores després.

Es poc considerar que, aquest és el primer gran incendi de l'estiu en aquest país.

Es pot consultar el risc d'incendi a Catalunya Nord, en uns mapes que s'actualitzen diàriament.

Notes

Vegeu també[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail