Vés al contingut

Catalunya del Nord: primer gran incendi de l'estiu

De Viquinotícies


4 de juliol del 2015, Catalunya del Nord
Ahir, divendres cap a les 17:00 va començar un incendi entre Santa Maria la Mar i Canet de Rosselló que va cremat 16 hectàrees de garriga i que va obligar a tancar, durant 3 hores la RD 81.

Nou avions (quatre Trackers, un Dash i quatre Pélican) van ser mobilitzats juntament amb 110 bombers per apagar el primer gran incendi de l'estiu. Cal recordar que, la passada setmana, els bombers també van tenir de fer front a una vintena de focs, entre Perpinyà i Cervera, causats per una guspira d'un tren de mercaderies.

L'incendi d'unes bardisses va començar poc abans de 17 hores del costat de la platja, provocant un enorme núvol de fum visible a diversos quilòmetres. El foc també era atiat per la marinada, que bufava a més de 60 km/h empenyent les flames cap a l'interior. Els bombers han enviat grans mitjans: 110 homes però també una quinzena de camions i sobretot 9 avions bombarders d'aigua que han efectuat 36 llançaments en total.

Tant habitatges com càmpings no es trobaven molt lluny de l'incendi, i els bombers han tingut que posar segurs aquests, sobretot la urbanització 'Les Gravatells'.

Cal recordar que hi ha un risc molt alt d'incendi degut a la canícula, però també a la sequera, per això és recomanable que s'extremi la prudència i que es faci molta atenció a no tirar cap burilla de cigarreta encesa; també es recorda que fins a finals de setembre, està prohibit fer foc al bosc.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail