Catalunya del Nord: polèmica a Elna per la prohibició del mercat, per demà divendres

De Viquinotícies


1 de maig del 2015, Catalunya del Nord
A Elna, els mercaders nòmades estan enfadats ja que demà divendres no podran posar les seues parades, a causa del reglament municipal que prohibeix els mercats els dies festius.

Tant el representant del “syndicat des marchés de France en pays catalan” com els representants dels “Commerçants professionnels non sédentaires” integrats en la CGPME (“Confédération générale du patronat des petites et moyennes entreprises”) es mostren molestos amb aquesta decisió, ja que l'excusa de l'ajuntament d'Elna, de que el 1 de maig els seus treballadors fan festa i que no poden dur a terme les feines de neteja i col·locació de les parades, no els convenç.

Bernard Dagan del “syndicat des marchés de France en pays catalan” assegura que es van oferir a fer ells mateixos aquestes tasques, però l'ajuntament no ho va acceptar. Per banda seva, els representants de l'altre sindicat es mostren més durs amb aquesta decisió i en un comunicat qualifiquen al batlle de “senyor feudal que pren decisions sense concertació.” El sindicat recorda que, aquell dia, s'hi organitza un “vide-grenier” i “és molt més complicat que un mercat.”

Criden també als habitants d'Elna a sostenir el seu mercat setmanal. Malgrat totes aquestes protestes, sembla molt complicat que hi hagi mercat demà, ja que l'ajuntament assegura que “el reglament és el reglament, i no farà cap excepció.”


Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail