Vés al contingut

Catalunya del Nord: nova protesta dels venedors de tabac

De Viquinotícies


1 d'abril del 2015, Catalunya del Nord
Si, fins fa poc, l'objecte principal de les queixes dels venedors de tabac nord-catalans era el preu del tabac a Catalunya Sud, ara és la llei de sanitat que va començar a discutir-se ahir a l'Assemblea francesa. Molts d'aquests venedors, van viatjar a París per participar en la manifestació que va fer-se ahir allà.

Els venedors de tabac protesten perquè aquesta nova llei de sanitat de la ministra Marisol Touraine, contempla la posada en plaça de paquets de tabac neutres, és a dir sense cap marca, una mesura que entrarà en vigor a mitjans del pròxim 2016. Els venedors es queixen que la ministra de sanitat, hagi posat en marxa aquesta decisió, dos anys abans que ho facin altres països europeus, com Itàlia, Bèlgica o l'estat espanyol.

Pel vicepresident del syndicat des buralistes des Pyrénées-Orientales[1], Alain Lirola, que té un estanc a Argelers de la Marenda, aquesta mesura no tindrà cap impacte en els fumadors, però farà augmentar el contraban de tabac transfronterer, que segons diu ja és important ja que “un paquet de cada quatre que es fuma a l'estat francès ha estat comprat fora dels estancs francesos això és un 67% per a Perpinyà”.

Recorda també que, a Catalunya Nord, tenen la competència dels estanquers andorrans i catalans del sud i que, des de l'any 2002, més d'un centenar d'estanquers han tingut de tancar a causa d'això.

Notes

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail