Catalunya del Nord: multa judicial a la vila de Perpinyà?

De Viquinotícies


13 de febrer del 2015, Catalunya del Nord
El tribunal dels comptes de Montpeller acusa a la vila de Perpinyà, d'emmascarar el deute del Teatre de l'Arxipèlag en el contracte de partenariat públic- privat signat per 32 anys. El lloguer hauria passat de 2 milions d'euros a 3,5 milions, i a això s'afegeixen els 235 dies de retard de lliurament de l'obra. La vila de Perpinyà s'arrisca a ser sancionada.

Ahir al matí a Montpeller, després de la presentació de l'informe anual del Tribunal de Comptes, l'antena regional amb jurisdicció financera va ensenyar una targeta groga a Perpinyà pel que considera deute “ocult”, com a part del contracte d'APP signat per 32 anys, del Teatre de l'Arxipèlag . “Haurem de prendre mesures contra Perpinyà perquè hi ha llacunes” va dir, Joel Baccati, jutge de la Cambra Regional de Comptes (CRC) del Llenguadoc-Rosselló. “Les regles de la comptabilitat pública fan que la més gran part del muntant del mercat, no apareix a la part de ‘inversió’, sinó que ho fa en la del ‘funcionament’, emmascarant així el muntant real del deute contret.”

Cal recordar que l'any 2010 Jacqueline Amiel-Donat, cap de l'oposició PS a l'ajuntament, ja ho havia denunciat. Segons la Cambra regional dels comptes, el lloguer del teatre de l'Arxipèlag supera, avui, els 3,5 M € (HT) anualment. També la Cambra s'ha fitxat en els 235 dies de retard en el lliurament de l'obra.

El manteniment i conservació del teatre, hauria estat delegat en l'empresa de construcció Fondeville i a Cofely el grup GDF Suez. Uns retards que també han pesat i encara pesen sobre els impostos dels contribuents de Perpinyà.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail