Catalunya del Nord: manifestació d'elegits en contra dels ritmes escolars

De Viquinotícies


3 de setembre del 2014, Catalunya del Nord
Avui dimecres, elegits de l'alt Conflent i del Capcir s'han manifestat, com altres a altres llocs de l'estat, per protestar contra la reforma dels ritmes escolars

Els elegits han decidit ocupar 7 establiment escolars per mostrar aquesta oposició. El sindicat intercomunal ha decidit oposar-se, degut a la manca de recursos, a la reforma dels ritmes escolars que obliga als municipis a obrir les escoles el matí de dimecres.

Els batlles de 7 comunes han decidit participar en aquesta protesta, cenyits amb la banda tricolor i acompanyar en la protesta, als pares d'alumnes i mestres que també protesten.

El canvi és que les escoles han de repartir la setmana en 4 dies i mig escolaritzats, i que part d'aquests és amb base d'activitats diverses, que requereixen fons amb moltes disparitats entre escoles i on es troben (nivell social i econòmic dels habitants i recursos ja existent).

Llocs 'pobres' no poden oferir els mateixos recursos que llocs “rics” tot i que les fons siguin les mateixes: 50 euros anuals provinents directament de l'estat per alumne, + 50 de la caixa malaltia + diners (opcionals) dels ajuntaments o de les famílies o dels dos).

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail