Catalunya del Nord: més de la meitat de les cigarretes consumides a Perpinyà són sud-catalanes

De Viquinotícies


19 de desembre del 2013, Catalunya del Nord
Segons un estudi fet aquest estiu a 118 ciutats de l'estat francès, a Perpinyà, més de la mitat de les cigarretes consumides han estat comprades a Catalunya Sud (CAC).

Cal recordar que, a la Comunitat autònoma de Catalunya, el cartró de cigarretes és 20 euros més barat que a l'estat francès. Per això no sorprenen aquests resultats, tenint en compte que Perpinyà es troba molt a prop, i doncs adquirir el tabac allà no és gens problemàtic. El que sorprèn és la manera com s'ha fet aquest estudi: remenant les galledes de les escombraries que hi ha als carrers.

Així , unes desenes de persones s'han dedicat han recorregut els carrers de 118 ciutats a la recerca dels paquets buits llançats pels fumadors. I no han vacil·lat a cercar en les galledes de les escombraries públiques! 11.500 paquets de cigarretes han estat recuperats i han estat analitzats. El que permet avui dir amb certesa que 55,6% de les cigarretes fumades a Perpinyà han estat comprades al sud de l'Albera.

Malgrat tot, Perpinyà no te el record de cigarretes estrangeres consumides, ja que a Thionville, una ciutat de Mosel⋅la, i altre municipi fronterer, prop de 9 cigarretes sobre 10 són comprades a Luxemburg, que, només és troba a uns quilòmetres.

Fonts[modifica]