Catalunya del Nord: les pròximes eleccions podria haver-hi menys cantons

De Viquinotícies


6 de setembre del 2013, Catalunya del Nord
Segons una informació del diari l'indépendant' les pròximes eleccions cantonals del 2015 hi hauria 17 cantons i no 31 com fins ara, però hi hauria més elegits.

És una redistribució dels cantons, proposada pels parlamentaris nord-catalans juntament amb els dos senadors, al prefecte Renè Bidal, en resposta a la seva demanda d'opinió, feta el passat mes de maig en una reunió a la qual van assistir els quatre diputats (els del PS Cresta, Neuville i Aylagas i l'UMP Siré), la presidenta PS del Consell General Hermeline Malherbe i el batlle de l'UMP de Perpinyà Jean-Marc Pujol. En aquesta proposta, la re-ubicació dels cantons, així com la retallada, no significarà que hi hagi menys consellers generals. Al contrari, seran dues vegades més nombrosos.

Segons diuen a causa del binomi entre homes i dones, que obliga ara la llei, això farà que hi hagi 34 consellers generals. Altres consideracions d'aquest projecte, seria que els cantons passarien d'una mitjana de 21.000 habitants d'ara als 31.000. Qui patirà més la retallada d'aquests cantons serà Perpinyà que passarà dels 9 actuals a 5 o 6 elegits.

Aquesta nova distribució podria ser enllestida la pròxima primavera i aplicar-se a les eleccions cantonals del 2015. Així doncs coneixeríem a aquesta data el nou mapa territorial nord-català.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail