Catalunya del Nord: la CGT alerta pel futur del Tren Groc

De Viquinotícies


15 de juliol del 2014, Catalunya del Nord
El sindicat de la CGT dels ferroviaris de Vilafranca de Conflent i Vernet, es mostren preocupats pel futur turístic del Tren groc.

Julien Barthelemy, secretari general de la CGT dels ferroviaris, pensa que el futur d'aquest tren està en perill, ja que la SNCF i la Regió, l'han abandonat. Pensa que el tren groc,) que connecta el Conflent amb Cerdanya i Capcir “Està en perill. Passats deu o quinze anys, la seva presència s'ha reduït a la meitat, i ha passat de 400 000 a 150 000 passatgers a l'any.” Pels representants sindicals, una de les causes és l'alt preu dels bitllets, ja que costa dues vegades el preu d'un bitllet per un TER.

Segons afirmen “Per a un adult, el preu és de 40 € anada i tornada i 20 euros per als nens. Han de baixar altres preus per cobrir els trens. El bus a 1€ no és ni equitatiu, ni ecològic. Cal donar prioritat als trens i efectuar serveis per les rutes d'autobús”. També estimen que la baixada de la freqüentació del Tren groc és igualment deguda també a “que no va ràpid . Per fer el trajecte de Perpinyà a la Tor de Querol, cal 3,30 h o 4 h. Es pot guanyar una hora, a condició d'invertir.”

El sindicat té un pla per aconseguir que el tren groc no desaparegui. Un pla que trobareu aquí i pel qual caldria que invertir 125 milions d'euros.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail