Vés al contingut

Catalunya del Nord: l'albercoc vermell del Rosselló a punt de guanyar l'AOC

De Viquinotícies


4 de juliol del 2014, Catalunya del Nord
L' 'Institut National de l'Origine et de la Qualité' (INAO) va acceptar el passat mes de juny, que aquesta variant rossellonesa d'albercoc tingui la seva AOC. Ara s'haurà d'esperar al mes d'agost perquè aquesta sigui definitiva, sempre que no hi hagi cap oposició o element clarament en contra.

El sindicat de productors d'albercocs del Rosselló havia iniciat el procés l'any 2000, i sembla que, després de 14 anys, ho poden aconseguir ara. Aquesta AOC concerneix al voltant d'uns 200 productors.

Segons Eric Hostalnou, de la Cambra d'agricultura nord-catalana (Chambre d'agriculture des Pyrénées-Orientales.) “Mentre que altres departaments posen l'accent en el volum, nosaltres ens centrem en la qualitat i conservació de la terra i el saber fer”.

En total aquesta variant d'albercoc representa 6.000 tones en una collita de 12.000 tones a Catalunya Nord (420 hectàrees de cultiu convencional i ecològica és confonen sobre 1.200 hectàrees). Si finalment es concedeix, seria l'única AOC de la producció d'albercoc al territori francès.


Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail