Vés al contingut

Catalunya del Nord: els productors de fruita se senten oblidats per la Unió Europea

De Viquinotícies


22 d'agost del 2014, Catalunya del Nord
La Unió Europea ha anunciat el desbloqueig de 125 milions d'euros, per venir n'ajuda als hortolans víctimes de l'embargament rus sobre els productes agroalimentaris europeus. Els arboricultors nord-catalans diuen que és insuficient i demanen un veritable impuls per al seu sector.

Els productors de fruita i verdura nord-catalans encara no saben què els correspondrà d'aquests diners, però pensen que aquestes ajudes són totalment irrisòries segons Yves Aris, el president de la FDSEA de les Pyrénées-Orientals. Una vegada aquesta ajuda, sigui repartida entre els diferents països de la Unió Europea, entre els diferents sectors agrícoles, ja no quedarà gran cosa per als arboricultors nord-catalans víctimes de l'embargament rus però també de la competència dels productes procedent de l'estat espanyol, segons diu el president de la FDSEA.

Segons Yves Aris “Es viu un campanya prou miserable a causa d'un context geopolític que no s'ha escollit. Es necessiten una presa de consciència política i un acompanyament per ajudar-nos a superar aquestes dificultats suplementàries, en un període ja complicat. Si no es troben solucions molt de pressa, els mesos de setembre i octubre arrisquen ser mesos bastant negres, amb explotacions en molt grans dificultats.” .

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail