Vés al contingut

Catalunya del Nord: els arboricultors destrossen les mercaderies de camions espanyols

De Viquinotícies


6 de juliol del 2014, Catalunya del Nord
Ahir dissabte, els arboricultors nord-catalans van interceptar i destrossar la càrrega d'un camió de matricula espanyola que transportava fruita.

Cada estiu, passa el mateix: els arboricultors, emprenyats pels preus del mercat, decideixen prendre's la justícia per la mà, i destrossen la càrrega de fruites i verdures dels transportistes espanyols. No val l'argument que també formen part de la comunitat europea, perquè argumenten que els fan competència deslleial i s'hi juguen sobreviure o desaparèixer.

Segons explica, Yves Aris, “el problema està en que a l'estat espanyol, cobren un SMIC mensual de 752 euros, mentre que a l'estat francès és de 1445 euros és a dir que són les distorsions socials que irriten ara als arboricultors nord-catalans.” Vessant les mercaderies d'importació que es produeixen en un terç dels països europeus productors de fruita, estan atacant el símbol del lliure comerç i la lliure circulació de mercaderies, i desperta la ira de Brussel·les, i sobretot del govern espanyol.

Aquesta darrera acció d'ahir dissabte fa també que creixi el risc d'un incident diplomàtic entre els dos països.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail