Vés al contingut

Catalunya del Nord: el Batlle de Perpinyà continua negant-se a participar als actes pel 19 de març

De Viquinotícies


18 de març del 2015, Catalunya del Nord
El batlle de Perpinyà, Jean-marc Pujol, a difós un comunicat segons el qual justifica la seva absència en la cerimònia oficial que tindrà lloc demà, 19 de març , dia en que es commemora el fi de la guerra d'Algèria.

Ha decidit que la bandera francesa estarà posada a mitja asta al front de l'ajuntament de la vila. Considerà que la data del 19 de març commemorant l'alto el foc de la guerra d'Algèria, l'endemà dels acords d'Évian de 1962, no és el final de la guerra sinó que més aviat és el començament de les massacres envers els harkis.

Segons diu, celebrar els acords d'Évian és celebrar una derrota. La seva actitud ha aixecat crítiques no només de l'esquerra també d'associacions d'antics combatents com l'FNACA o l'ARAC, que pensen acudir al monuments als morts per retre'ls homenatge.

L'any passat, dos batlles més van evidenciar-se: Thierry del Poso, batlle de Sant Cebrià, va decidir no anar a aquesta cerimònia i va enviar al seu primer adjunt, mentre que el de Portvendres, Jean Pierre Romero, també va decidir boicotejar aquesta jornada. En aquesta darrera vila viuen al menys un miler de Pied-noir, i enguany encara no s'ha pronunciat.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail