Vés al contingut

Catalunya del Nord: detinguda una parella a Perpinyà, per maltractar al seu fill de 3 mesos

De Viquinotícies


19 de juny del 2015, Catalunya del Nord
El pare del nadó, de 32 anys, ha reconegut haver sacsejat al bebè, exasperat pels seus plors. L'home està a la presó de Perpinyà. La mare, de 24 anys, està lliure sota control judicial. El bebè està fora de perill, però continua hospitalitzat.

Els fets van passar el 28 de maig, quan la mare del nen va cridar als socors, al comprovar que el bebè estava inconscient. Els bombers van portar al nen a l'hospital a Perpinyà, que, davant la gravetat de l'estat de salut del nadó decideixen traslladar-lo immediatament a un servei especialitzat a Montpeller. El bebè tenia lesions hemorràgiques cerebrals, però cap signe d'haver estat colpejat, ni cap traumatisme extern.

El diagnòstic no deixa cap mena de dubte: el bebè presentava el “síndrome del nado sacsejat”. Davant aquest diagnòstic, els metges van avisar la policia i a la justícia. Els pares van ser detinguts i posats en guarda vista. El pare va reconèixer els fets, assegurant que es trobava sota la influència de la ira, que estava cansat del constant plor del seu nadó. També va assegurar que no tenia absolutament cap consciència de la violència amb que va sacsejar al seu fill, i mai hauria imaginat aquestes conseqüències.

L'home ja era conegut pels serveis policials, per altres actes de violència. Ha estat col·locat en presó preventiva. La seua mare, de 24 anys, que havia avisat als socors al veure que el nen estava inconscient, va ser deixada en llibertat sota control judicial.

El nen està fora de perill, però continua ingressat a l'hospital de Montpeller. Els metges que l'atenen, no descarten que tingui seqüeles neurològiques. La seva germana gran ha estat col·locada en un lloc d'acollida.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail