Catalunya del Nord: anuncien el TGV directe entre París i Barcelona pel 15 de desembre

De Viquinotícies


22 de novembre del 2013, Catalunya del Nord
La ministra de Foment espanyola, Ana Pastor, ha anunciat que Renfe preveu de posar en marxa el 15 de desembre vinent el primer TGV entre Barcelona i sense necessitat de fer transbord a Figueres. Segons el que ha explicat, ara mateix s'enllesteixen els últims detalls tècnics i Foment ja treballa amb aquesta data concreta. Previsiblement el trajecte durarà sis hores i vint minuts i Renfe hi establirà dues connexions diàries. Encara no se sap quan es posaran a la venda els bitllets.

Cal recordar que, ja precedentment, la SNCF els havia posat a la venda a la seua web, per posteriorment retirar-los. Cal recordar que aquest TGV que sortirà de Barcelona enllaçarà amb París sense necessitat de fer transbord i connectarà la capital catalana amb Perpinyà (1 hora) directament i amb Tolosa (en tres hores), Marsella (en quatre) i Lió (en cinc).

L'anunci de la ministra a tingut lloc als passadissos del congrés espanyol just després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s'hagués queixat que tots els aspectes tècnics per a poder fer la connexió s'havien resolt i hagués emplaçat el ministeri a posar en marxa el trajecte. La ministra ha explicat que els tècnics ja acaben l'homologació: “I si tot va bé, que espero que sí, el dia 15 de desembre podrà circular el primer tren comercial.”

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail