Vés al contingut

Catalunya del Nord: Cabestany no paeix la mancomunitat Perpinyà Mediterrània

De Viquinotícies


15 de juny del 2013, Catalunya del Nord
L'Ajuntament comunista de Cabestany prepara una operació de comunicació titulada “a l'ofensiva”. Preveient superar ràpidament els 10.000 habitants, el bastió refractari a la mancomunitat Perpinyà Mediterrània, en la qual es va incorporar el 2011, reivindica un dinamisme econòmic i de l'habitatge. Defensant aferrissadament el municipi i el Departament, l'alcalde, Jean Vila, no paeix la reforma de les administracions territorials

La vila de Cabestany, que forma, arran de la urbanització, un continu urbà amb Perpinyà, espera desmarcar-se i preveu fer-ho saber. Amb la força d'una població total de 9.255 habitants l'1 de gener de 2013, el municipi rebel de la mancomunitat Perpinyà Mediterrània es veuria aviat “segon municipi del departament” dels Pirineus Orientals, segons destaca una comunicació municipal del 10 de juny, singularment acurada. Segregada el 1923 del seu gran veïnat de Salelles, convertit des de llavors en un municipi independent amb el qual avui formaria un conjunt de 14.000 habitants, Cabestany presentarà el 20 de juny un projecte dedicat a l'economia i a l'habitatge. Amb el títol “Cabestany, a l’ofensiva,” la ciutat del comunista Jean Vila, batlle des de fa 36 anys, reivindica una excel·lència esportiva i una “Agenda 21”, que il·lustra les polítiques de preservació del medi ambient, que el ministeri de la Sostenibilitat li ha reconegut directament. L'adversari sense designar d'aquesta ofensiva reconeguda és la mancomunitat, també encarregat de l'economia, de l'habitatge i de la Sostenibilitat.

Promoure el municipi i el Departament, contra la mancomunitat

Per afinar la càrrega, l’Ajuntament de Cabestany ressalta que una vintena d’empreses “han començat o iniciaran la seva implantació” a la ciutat, tot generant “uns 700 llocs de treball” , i anuncia “1.000 allotjaments suplementaris, entre els quals 500 ja s'estan construint”. El batlle vol reprendre, defensant l'entitat administrativa primera com és el municipi, que estalviaria la mancomunitat tot deixant espai a la identitat comunista, impedida als nivells superiors, segons una posició habitual a l'estat francès. Cabestany, dotada de cinc zones d’activitat, principalment comercials, pren així l’aposta de “diversos centenars de milions d’euros d’inversió”, una “excel·lent notícia per a l’ocupació i el desenvolupament econòmic del nostre departament”. Jean Vila, que és també vicepresident del Consell general de la Catalunya del Nord i de Perpinyà Mediterrània, destaca així la primera institució per a, amb el municipi, estrènyer el segon, que constitueix l'intermediari per abatre.


Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail