Vés al contingut

Catalunya: s'activa la defensa col·lectiva dels multats pel “novullpagar”

De Viquinotícies
El moviment “No vull pagar”

1 de juny del 2012, Catalunya
L'equip jurídic de #novullpagar ha acordat amb ERC, Solidaritat, Reagrupament, la CUP, Ara o mai i el CADCI una defensa conjunta dels conductors que s'han negat a pagar el peatge i que han estat multats. Des d'aquesta setmana, després de l'enviament de milers de notificacions de sanció, els insubmisos als peatges ja reben les multes, de fins a cent euros, que poden recórrer adreçant-se als serveis jurídics que es coordinen des de Catalunyadiuprou.cat.

Avui tots aquests partits i entitats han escenificat la unitat d'acció en la campanya #novullpagar, en una conferència de premsa a l'Ateneu Barcelonès, en què han estat acompanyats de la primera família multada per no pagar el peatge. Aquesta família s'ha declarat tranquil·la pel fet que hi hagi unitat en la campanya i en la manera d'assessorar els conductors multats. Fins ara, el Servei Català de Trànsit ha rebut més de 35.000 denúncies de les concessionàries d'autopista per la suposada infracció del reglament de circulació.

Justament els partits i entitats que donen suport al #novullpagar han criticat que l'administració, la Generalitat, hagi intervingut per multar els conductors, en un cas en què asseguren que no es vulnera el codi de circulació i que, en tot cas, és un conflicte entre un particular i l'empresa concessionària. “El govern actua contra el poble i a favor de l'empresa privada”, han dit des d'Ara o mai.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail