Vés al contingut

Catalunya: més d'un milió de persones manifesten a favor de la independència

De Viquinotícies
Manifestació de l'11 de setembre del 2012

12 de setembre del 2012, Barcelona
La manifestació "Catalunya, nou estat d'Europa" va tenir lloc a Barcelona durant la Diada Nacional de Catalunya de l'any 2012. Fou organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana, la presidenta de la qual, Carme Forcadell, va dir que “el 12 de setembre, el Govern haurà de començar a treballar per la independència de Catalunya.

L'afluència de participants a la marxa va ser massiva ja que les estimacions d'assistència fluctuen entre 1,5 milió segons la Guàrdia Urbana i el Departament d'Interior i uns 2 milions segons els organitzadors de l'acte. Amb tot, més tard, la delegació del govern espanyol a Catalunya rebaixà aquest nombre a 600.000 persones. Les dues altres manifestacions més multitudinàries de la història recent de Catalunya van ésser la manifestació per l'Estatut de 1977 (1,2 milions de persones) i la manifestació "Som una nació. Nosaltres decidim" de 2010 (entre 1,1 i 1,5 milions).

Sigui com sigui, la xifra més baixa mostra una important participació prenent en consideració la població amb relació als altres països més poblats. En comparació amb França que té uns 64 milions d'habitants, una tal manifestació hauria mobilitzat més d'uns 5 milions segons la polícia i uns dotze milions segons els organitzadors. Recordem que la manifestació més gran en aquell país fou d'uns 2 milions a favor de l'escola privada (500.000 persones segons el govern francès) el 24 de juny del 1984 a París.

Vegeu també

[modifica]
Wikipedia A la Viquipèdia hi ha contingut relatiu o pertanyent a Manifestació "Catalunya, nou estat d'Europa"
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Catalunya: més d'un milió de persones manifesten a favor de la independència

Enllaços externs

[modifica]

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail