Vés al contingut

Catalunya: la manifestació anticapitalista al centre de Barcelona acaba amb petits aldarulls

De Viquinotícies

1 de maig del 2014, Catalunya
Les convocatòries s'han centrat en la lluita contra la desocupació i en la recuperació dels drets dels treballadors

Com ja és habitual, després de les manifestacions dels sindicats majoritaris del Primer de Maig hi ha convocades a tot el país les marxes anticapitalistes, a les quals s'apleguen organitzacions i col·lectius alternatius. És el cas de la manifestació unitària de Barcelona, que ha sortit a dos quarts de sis de l'Arc de Triomf amb el lema 'Contra la misèria de la Unió Europea: som classe treballadora'.

Era encapçalada per treballadors de Panrico i hi han participat formacions, sindicats i col·lectius independentistes i llibertaris com Arran, la CUP, Revolta Global, la COS i la CNT, a més a més de moviments socials. Durant la marxa s'han cridat consignes com 'Els seus beneficis, la nostra misèria' i 'CCOO i UGT, sindicats del poder'.

A mig recorregut, un grup de persones encaputxades a la cua de la manifestació ha començat a atacar alguns locals comercials i bancs a la zona del passeig Picasso. Ha estat aleshores quan unes quantes entitats organitzadores han desconvocat la manifestació i s’han desvinculat dels avalots. Tot seguit s'han cremat alguns contenidors a l'avinguda del Marquès de l'Argentera, prop de Pla de Palau. El gros dels manifestants, tanmateix, ha continuat la marxa fins a la Vila Olímpica, on ha acabat davant el Casino de Barcelona amb una forta presència policíaca.

La policia, segons algunes informacions, ja hauria detingut tres presumptes implicats en els aldarulls.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail