Vés al contingut

Catalunya: la Generalitat garanteix que els bombers atendran totes les emergències malgrat la vaga

De Viquinotícies

15 de juny del 2014, Catalunya
El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Ramon Parés, es mostra “perplex” per la decisió de fer l'aturada en plena campanya d'incendis.

El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Ramon Parés, s'ha mostrat “perplex” per la decisió dels Bombers de la Generalitat de convocar una vaga indefinida a partir del 20 de juny perquè “és el moment en què hi ha més necessitat als parcs de bombers de comptar amb tot el personal”. En una entrevista al canal 3/24, Parés ha enviat un missatge de 'tranquil·litat' als ciutadans i ha assegurat que els bombers 'donaran cobertura a totes les situacions d'emergència'. Amb tot, el director general de Prevenció i Extinció d'Incendis ha reconegut que aquest any hi haurà 103 bombers menys que el 2009 perquè la legislació impedeix fer contractacions i substituir els treballadors que es jubilen.

“Volem transmetre als ciutadans la màxima tranquil·litat respecte a aquesta convocatòria de vaga perquè ni els bombers, ni els comandaments, ni la direcció del cos de bombers deixarem de cobrir cap servei”, així de convençut s'ha mostrat el director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Ramon Parés, quan ha estat preguntat per l'afectació que podia tenir la vaga indefinida dels Bombers de la Generalitat convocada per divendres que ve. Parés ha assegurat que “donaran cobertura a totes les situacions d'emergència”. Amb tot, ha reconegut que encara no hi ha els serveis mínims dictats.Els Bombers han convocat la vaga com a protesta per un increment de la jornada laboral imposada per decret. El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis ha explicat que s'ha arribat a aquesta situació perquè l'actual legislació impedeix fer contractacions i substituir els treballadors que es jubilen, cosa que ha suposat que hi hagi 103 bombers menys que el 2009. Aquesta situació s'ha compensat obligant els bombers a treballar 102 hores més, 30 d'elles a l'estiu per la campanya contra incendis.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail