Vés al contingut

Catalunya: la Generalitat denunciarà el govern espanyol pel "repartiment injust i il·legal del dèficit"

De Viquinotícies
Artur Mas l'any 2012

6 d'agost del 2013, Catalunya
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut després del consell executiu per anunciar que el govern català havia decidit de prorrogar el pressupost del 2013 per considerar insuficient l'objectiu de dèficit de l'1,58% imposat pel govern espanyol. També ha anunciat que el govern es posaria a fer el pressupost del 2014 amb intenció d'aprovar-lo a final d'enguany i que presentaria un recurs contenciós contra el govern espanyol pel “repartiment injust i il·legal del dèficit”.

Mas ha volgut insistir que l'objectiu del govern actual era evitar retallades addicionals i que han '“actuat en conseqüència”. “Una manera que no hi haguessin més retallades era un repartiment dels dèficits més just”, ha dit Mas, que ha retret no haver tingut més marge per a repartir els dèficits de manera més equitativa i ha alertat que l'escenari d'un 1% de dèficit per al 2014 no era “admissible”. I ha avisat d'una “batalla complicadíssima”: “Els primers mesos del 2013 hem intentat repartir els dèficits de manera equitativa, no ens hem sortit. A partir d'ara comença la batalla per millorar els ingressos. És l'única manera de fer un pressupost per al 2014.”

El govern compareixerà a partir del 27 d'agost, data en què s'aprovarà formalment la pròrroga, per donar explicacions al Parlament.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail