Vés al contingut

Catalunya: l'ajuntament de Gallifa respon a l'estat posant una minibandera espanyola

De Viquinotícies

11 de gener del 2013, Catalunya
L'Ajuntament de Gallifa ha col·locat a la façana de l'edifici una banderola espanyola molt petita que ha presentat com la manera de complir la llei de banderes i el requeriment que li va fer la delegada del govrn espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, perquè tornés a posar la bandera espanyola. El batlle de Gallifa, Jordi Fornàs (SI), ha explicat que la solució que han trobat és posar l'estelada, la senyera i la bandera de Gallifa en tres pals al costat de l'edifici de l'ajuntament, i col·locar aqueta petita bandera espanyola “en un lloc preferent i d'honor de l'edifici”, tal com diu la llei.

Fornàs ha indicat que la llei de banderes no concreta pas quina mida ha de tenir la bandera espanyola; diu que no pot ser més petita que les altres, 'i això es compleix en aquest cas, perquè no hi ha altres símbols a la façana.'

La bandera espanyola va ser comprada en un quiosc de Les Rambles de Barcelona i va tenir un cost de dos euros. L'Ajuntament en va comprar tres per tenir-ne de recanvi. De fet, aquesta és la segona que instal·len perquè la primera "va desaparèixer", ha comentat l'alcalde als mitjans de comunicació.

Jordi Fornas, d'altra banda, ha animat els municipis que es troben en la mateixa situació a aplicar aquesta solució.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail