Vés al contingut

Catalunya: els mossos carreguen contra els bombers davant el parlament

De Viquinotícies
Bombers en lluita antiincendis

29 de maig del 2013, Catalunya
Unitats de la brigada mòbil dels mossos d'esquadra han escomès els bombers que a migdia protestaven davant el parlament contra la reducció de pressupost de la campanya d'incendis d'aquest estiu. Un fort dispositiu policíac ha envoltat els tres-cents bombers, que s'han enfilat als arbres, han fet una foguera i han llançat petards. Això ha motivat la càrrega dels mossos.

Els mossos han detingut un bomber, que posteriorment han deixat en llibertat amb càrreces. La resta de bombers havia decidit en assemblea que no se n'anirien fins que no hagués estat alliberat. La protesta ha acabat poc abans de les quatre de la tarda.

Mentre feien la protesta, dins el parlament el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i el d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, presentaven la campanya antiincendis. Alguns diputats han mediat en el conflicte i David Fernàndez, diputat de la CUP, ha informat precisament a la Comissió d'Interior de la tensió que podia generar la detenció d'un bomber.

Els bombers consideren que les retallades posen en perill la seguretat de la població i han denunciat, per exemple, que la nit per la revetlla de Sant Joan, quan històricament s'incrementen les emergències, hi haurà les mateixes unitats que qualsevol altre dia. No hi haurà més personal perquè no es poden fer hores extres i no hi haurà auxiliars forestals.

Davant d'aquesta situació, els bombers demanen la retirada del pla, l'increment d'efectius i que s'obri una negociació sobre els recursos del cos per als pròxims anys.

Els bombers es queixen de la reducció de personal i de pressupost.

Vegeu també[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail