Vés al contingut

Catalunya: els ciutadans castiguen l'ambigüitat sobre el procés d'independència

De Viquinotícies

21 de juny del 2013, Catalunya
Segons les dades del baròmetre del CEO, ERC superaria CiU i guanyaria les eleccions · PSC i PP caurien i la CUP i Ciutadans pujarien.

El baròmetre del CEO publicat ahir confirma unes tendències que ja fa uns quants dies que apuntava el sondatge d'El Periódico: des del 25-N, hi ha una polarització de votants entre els qui volen la independència i els qui s'hi oposen, amb una majoria sobiranista clara. S'hi afegeix un desgast de CiU per causa de la gestió de govern, una creixent insatisfacció amb el funcionament del sistema polític i més preocupació per la situació econòmica. La traducció electoral que tindria això seria una sacsejada enorme, en què ERC superaria CiU i la CUP i Ciutadans pujarien tant com PSC i PP baixarien.

Les dades que ofereix el baròmetre són aquestes: ERC gairebé duplicaria la representació al parlament, i passaria de 21 escó a 38 o 39; CiU tindria una davallada considerable, i en comptes dels 50 d'ara n'obtindria entre 35 i 37; el PSC baixaria de 20 a 16; el PP, de 16 a 13 o 14; ICV mantindria entre 13 diputats o 14; Ciutadans creixeria de 9 a 12; i la CUP duplicaria els escons, de 3 a 6.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail