Vés al contingut

Catalunya: Sáenz de Santamaría, més amenaçadora que mai

De Viquinotícies

23 de novembre del 2012, Catalunya
La vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha tingut avui una clara actitud amenaçadora contra el govern català. “Jo no he dit cap nom”, ha dit, i ha evitat dir explícitament si donava credibilitat a l'informe policíac, quan se li ha preguntat per les repetides insinuacions que ha fet en la conferència de premsa posterior al consell de ministres d'avui. Ha donat a entendre que hi ha connivència entre el govern català i la fiscalia superior de Catalunya per una banda i que els tribunals haurien d'investigar el president Mas. Fins i tot ha dit que l'amnistia fiscal aprovada recentment pel govern del PP permetria “a aquells que tenen diners en paradisos fiscals a tornar-los en territori espanyol en bones condicions”.

Sáenz de Santamaría ha admès que cal investigar la filtració de l'esborrany, però també les acusacions que se'n desprenen. Ha defensat les declaracions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, contra Mas. “A Espanya no és que no es puguin tenir comptes a l'estranger, però cal declarar, i l'obligació del ministre és investigar”, ha dit la vice-presidenta.

En referència a la fiscalia, ha afegit: “la fiscalia va dir que les afirmacions contra Mas eren “radicalment falses”. Jo mai he donat instruccions a la fiscalia, però els fiscals estan sotmesos al principis de dependència jeràrquica. Perquè encara que el nostre estat estigui descentralitzat, la justícia és un poder únic”.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail