Vés al contingut

Catalunya: Mas fa una visita d'un intens contingut polític a París

De Viquinotícies

3 de juny del 2013, Catalunya
El president de la Generalitat es reunirà amb el ministre de Defensa francès i amb la directora general de la UNESCO.

El president de la Generalitat, Artur Mas, fa avui una visita d'un intens contingut polític a París. Participarà en la inauguració de la conferència global de la UNESCO i es reunirà amb la directora d'aquest organisme, Irina Bokova, i amb el ministre de Defensa francès, Jean-Yves Le Drian, que presideix la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes d'Europa. París és, justament, el lloc que ha escollit el Diplocat, l'organisme de la diplomàcia pública catalana, per començar una ronda de conferències en què s'explicarà el procés del dret de decidir al món.

París és la tercera ciutat europea que visita Mas des que fou reelegit, després de Brussel·les i Amsterdam. La presència en la conferència global de la UNESCO li permetrà el contacte amb líders d'opinió, dirigents empresarials i representants de governs i d'ONG de tot el món.

Després es reunirà amb la directora general de la UNESCO i, més tard, amb el president de l'empresa dels ferrocarrils francesos (SNCF), Guillaume Pepy. Finalment, havent visitat la delegació de la Generalitat de Catalunya a París, s'entrevistarà amb el ministre de Defensa.

Explicar el dret de decidir a París

Justament serà a París on divendres començarà una ronda de conferències organitzada pel Diplocat per explicar al món el procés d'autodeterminació de Catalunya.

El Diplocat el presideix Albert Royo, i és un consorci creat l'any passat que integra la Generalitat, els ajuntaments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, les quatre diputacions, universitats, cambres de comerç i patronals, entre més.

La jornada de divendres, titulada “La llei al servei dels pobles”, es farà a la prestigiosa universitat Science Po, per on han passat alguns dels principals dirigents polítics francesos. Serà una taula rodona moderada pel periodista Patrice de Beer, de Le Monde. Hi intervindran la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, el filòsof Josep Ramoneda i Astrid von Busekist, catedràtica de ciències polítiques d'aquesta universitat. També hi assistiran els eurodiputats Maria Badia (PSC), Ramon Tremosa (CiU) i Raül Romeva (ICV).


Vegeu també

[modifica]

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail