Vés al contingut

Catalunya: Mas admet que Espanya ha amenaçat Catalunya d'intervenció

De Viquinotícies
Artur Mas

16 de juliol del 2012, Catalunya
El govern espanyol ha amenaçat Catalunya d'intervenció si no compleix l'objectiu de reducció dèficit. Així ho ha admès el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha alertat del “missatge dramàtic” que això voldria dir: perquè s'intervindria “la comunitat autònoma que més esforç fa” i a qui se li deuen més diners. Una possible resposta a la intervenció per part d'Espanya seria la convocatòria d'eleccions avançades, ha dit Mas en una entrevista a RAC-1.

“Ens compren menys, no ens paguen els deutes, ens treuen diners cada any i no ens ajuden a tenir prestigi”, ha dit Artur Mas sobre els perjudicis de pertànyer a Espanya. I, després de recordar que el primer problema ho pot deixar de ser perquè per primera vegada Catalunya exporta més a la resta del món que no a Espanya, ha dit que ara el govern es concentra en la proposta del pacte fiscal.

I si el govern espanyol no l'accepta? “Si això no surt bé, d'aquí a uns mesos ens haurem de reunir, analitzar què ha passat, fixar un cert nord i un cert rumb”. I ha parlat sobre la possibilitat de convocar una consulta sobre la relació amb Espanya. “No em preocupa el resultat. Em preocupa com s'administra l'endemà. Perquè l'opinió pública catalana ha anat evolucionant amb una sensació de cansament amb Espanya que s'accelera”. I ha reblat: “Catalunya s'apropa a una cruïlla en què haurà de decidir per on tira”.

Mas ha recordat que hi ha una llei de consultes en tramitació,“que els pròxims mesos” s'aprovarà, i que el govern espanyol intentarà impugnar. Una llei que haurà de permetre fer consultes sense valor jurídic però “amb valor polític i democràtic”.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail