Vés al contingut

Catalunya: Cleries xifra en 70 milions l'impagament als serveis socials

De Viquinotícies

2 d'agost del 2012, Catalunya
l Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha xifrat en 70 milions d'euros els impagaments als serveis socials concertats al juliol. Ho ha afirmat en la compareixença que, per petició de l'oposició, està fent juntament amb el Conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, per explicar els impagaments.

Cleries, que ha negat que sigui un impagament sinó que es tracta d'un ajornament dels pagaments, ha assegurat que la Generalitat ha pagat 50 milions en prestacions a unes 200.000 persones, corresponents a rendes mínimes d'inserció, dependència i d'altres. Cleries ha culpat dels impagament el Govern espanyol: “L'asfíxia econòmica de l'Estat deriva en asfíxia social”.

Mas-Colell, per la seva banda, ha explicat la situació de l'economia que ha portat als actuals problemes de tresoreria de la Generalitat. El Conseller d'Economia s'ha referit fins i tot a la decisió del BCE d'ahir d'ajornar la compra de deute i ha dit que “no ajuda” a alleujar els problemes d'Espanya i de Catalunya.


Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail