Vés al contingut

Catalunya: Arxivades quinze multes pel novullpagar

De Viquinotícies

18 de juliol del 2012, Catalunya
El Servei Català de Trànsit (SCT) ha deixat sense efecte fins ara quinze denúncies de conductors que no han pagat el peatge en el marc de la campanya #novullpagar, després que els afectats recorreguessin la sanció i en la majoria dels casos ha estat per un defecte d'identificació del conductor o el vehicle.

Les concessionàries han enviat més de 55.000 denúncies al SCT amb les dades de conductors que s'han negat a pagar per circular per l'autopista i Trànsit n'ha tramitat 10.000, amb una multa de 100 euros, de les quals 13 han estat pagades.

La primera que s'ha donat a conèixer de les arxivades és la que ha arribat al jove terrassenc Edu González, que ha rebut a casa la resolució del servei Territorial de Trànsit de Barcelona sobre una denúncia del 27 d'abril, quan va fer un #novullpagar al peatge de les Fonts. La resolució arxiva la denúncia perquè considera que no infringeix l'article 153 del reglament de circulació, relativa als senyals de restricció de pas.

L'article diu: 'Prohibició de passar sense aturar-se. Indica el lloc on és obligatòria la detenció per la proximitat, segons la inscripció que contingui, d'un lloc de duana, de policia, de peatge o algun altre, i en què hi pugui haver instal·lats mitjans mecànics de detenció. En tot cas, el conductor no podrà reprendre la marxa fins a haver complert la prescripció que el senyal estableix.' La immensa majoria de les denúncies presentades contra els milers d'insubmisos als peatges es basen en una suposada vulneració d'aquest article. Doncs bé, en el cas d'Edu González, després d'haver fet tots els passos per interposar un recurs a la denúncia, aquesta s'ha arxivat.

González, estudiant d'enginyeria industrial i portaveu de les JERC del Vallès Occidental, va demanar l'assistència jurídica d'ERC a l'hora de recórrer la multa que li havia arribat.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail