Vés al contingut

Barack Obama resurgeix després de surtir-se'n victoriós del segon debat presidencial

De Viquinotícies


17 d'octubre del 2012, Universitat Hofstra, Nova York, Estats Units
El President Barack Obama i l'exgovernador de Massachusetts Mitt Romney s'han enfrontat aquest dimarts en el segon debat presidencial, després del primer debat que tingué lloc el 3 d'octubre. El debat va ocorre a la Universitat Hofstra, localitzada a l'estat de Nova York. Tot i que els mitjans de comunicació van veure a Romney com al vencedor en el primer debat, en aquest debat Obama guanyà. Una enquesta de CNN a l'acabar el debat va veure el 46% d'enquestats dient que Obama guanyà el debat, mentre que tan sols un 39% digué que Romney guanyà.


Barack Obama, mentre que al primer debat es mostrà com a tímid i no persuasiu, aquest cop fou agressiu i convincent. Obama es veia perdut al primer debat. Quan aquest dimarts el candidat Romney deia alguna cosa que era incorrecta varis cops, Obama reiteradament el rectificà.

El debat tingué lloc en un format «town meeting» (míting de vila), on varis ciutadans preguntaren als candidats directament quines eren les seves posicions i què han fet en varis temes polítics. Aquests temes incloïen la diferència de salari per ambdós sexes, el dret a tenir pistoles, l'economia federal, la política amb països extrangers, entre d'altres. Degut a aquest format de debat, els candidats en vàries ocasions es vegueren directament discutint un a un.

Es preveu un vot ajustat entre els dos candidats vingui el dia de votar, ja que vàries enquestes posicionen a Romney com al més popular, mentre d'altres veuen a Obama com al més popular. El diari The New York Times preveu que l'actual president té un 64,8% d'esdevenir de nou president, mentre que preveu que Romney té tan sols una possiblitat d'un 35,2% d'ésser el nou president dels Estats Units.

El següent debat, el tercer i últim debat presidencial, tindrà lloc el 22 d'octubre a la Universitat Lynn de Boca Raton, Florida. El pròxim debat serà diferent d'aquest, ja que un moderador serà el que pregunti les preguntes en lloc de ciutadans regulars. Les eleccions, incloent l'elecció presidencial, tindran lloc el dimarts 6 de novembre en un dia que per a la majoria d'estats serà festiu, premetent als ciutadans més fàcilment tenir temps per a votar. El mateix dia també tindran lloc eleccions al Congrés, a més d'eleccions regionals i locals en multitud d'estats.

Articles relacionats

[modifica]

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail