Vés al contingut

Aterra amb èxit el Discovery

De Viquinotícies

9 d'agost de 2005

El Discovery finalment toca terra. Font: NASA

Finalment el transbordador espacial Discovery ha tornat a la Terra i ha aterrat a la pista 22 de la Base Edwards de la Força Aèria dels Estats Units a Califòrnia a les 05:11:22 hora local (12:11:22 UTC), amb el que conclou la missió STS-114.

Eileen Collins, comandant de la missió STS-114

La comandant Eileen Collins i la resta de la tripulació de la nau realitzaran processos de revisió mèdica per a assegurar el vehicle així com la seva seguretat. Un convoi de vehicles especialment dissenyats es van estacionar prop del transbordador, llestos per a col·laborar en el desembarcament dels astronautes de la nau. Collins va declarar després de l'aterratge: "Estem molt feliços d'haver tornat a casa".

En tres ocasions anteriors es va intentar que el Discovery aterrés a Cap Cañaveral, un el dilluns i dos el dimarts (la primera a les 09:07 UTC i la segona a les 10:43 UTC), però el mal temps va forçar a la NASA a ordenar a la tripulació del transbordador canviar el seu curs i aterrar a Califòrnia. La nau va encendre motors i va començar la maniobra necessària per a sortir de l'òrbita terrestre i iniciar l'aterratge a les 11:14 UTC. La caiguda va arribar una velocitat de 26.000 km per hora sobre el cel californià.

El transbordador es va enlairar amb aparent èxit el passat 26 de juliol de Cap Cañaveral, Florida, però gràcies a les càmeres instal·lades a la nau es va saber que un tros d'aïllant es va desprendre durant el llançament, el que hagués pogut ocasionar una catàstrofe que, per fortuna, no va ocórrer. Els propis astronautes van ser els encarregats de reparar a l'espai els desperfectes soferts durant l'enlairament.

Fonts[modifica]