Vés al contingut

Apareix Lajornada.cat, un nou diari digital esportiu en català

De Viquinotícies

11 de setembre del 2010
Surt a la llum el jove diari digital Lajornada.cat, un diari digital sobre temàtica esportiva i editat en català. Lajornada.cat escull una data significativa, la Diada Nacional de Catalunya, en sintonia amb la voluntat que tenen els seus fundadors de promocionar el país a través del seu esport.

Es tracta d'un projecte fet i pensat per joves periodistes catalans sense cap grup mediàtic al darrere. Així doncs, els seus creadors són estudiants de periodisme que es volen fer el seu propi espai en el mapa comunicatiu català. David Planella i Pere Aragay són els ideòlegs d'aquest projecte que sorgeix amb la voluntat de cobrir el buit mediàtic existent al país de diaris de format digital en català sobre informació esportiva en clau estrictament catalana.

Amb tot, Lajornada.cat no només parteix de la il·lusió d'acabar esdevenint un referent a la xarxa online, sinó que també vol assumir el repte de convertir-se en una alternativa vàlida i fiable als grans diaris esportius que es fan a Catalunya, com poden ser l'Sport, el Mundo Deportivo o El 9 Esportiu, aprofitant la conjuntura mediàtica d'impàs entre la complicada situació del periodisme en paper i la incipient consolidació dels mitjans de comunicació digitals.

Lajornada.cat és un diari centrat exclusivament en l'esport català. Una temàtica esportiva que és organitzada a través d'una jerarquització racional. Com a gran part dels mitjans de comunicació d'abast català, el futbol com a esport i el FC Barcelona com a club es situen a dalt de tot de l'escala informativa. Malgrat tot, aquest diari cerca una major igualtat en els continguts i presumeix que tots els equips catalans d'elit són tractats de la mateixa manera.

Un altre dels aspectes diferencials que intenten imposar és un ampli ventall d'esports. Des d'un punt de vista estrictament dels esportistes catalans, destaquen els esports més massius com el futbol, el bàsquet i el món del motor. No obstant això, el diari dóna cabuda a esports menys mediàtics però amb alta representació catalana com l'hoquei, el waterpolo, el corfbol o les curses de muntanya. Tot dins un apartat de poliesportiu que completen l'atletisme, el ciclisme, el futbol sala, l'handbol, la natació, el taekwondo i el tennis. En aquest sentit, a Lajornada.cat s'hi pot trobar informació d'esport català més minoritari que manca en altres mitjans de més gran abast. Finalment, el diari mostra una clara voluntat de donar suport a les seleccions esportives catalanes, ja siguin reconegudes internacionalment de manera oficial o no, per la qual cosa aquestes seleccions tenen secció pròpia a la web.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail