Vés al contingut

Alt Empordà: el govern opta pel nom “embassament de Darnius Boadella”

De Viquinotícies
Pantà de Darnius-Boadella

12 de febrer del 2015, Catalunya
El govern de la Generalitat va aprovar abans-d'ahir la denominació “embassament de Darnius Boadella” per a l'embassament del riu Muga. Fa dos anys que l'Ajuntament de Darnius volia un tal canvi de denominació. En efecte, 90% de la seva superfície s'inclou dins del seu terme municipal mentre que el municipi de Boadella i les Escaules en té cap.

En el primer temps, la Comissió de Toponímia de Catalunya va mostrar-se favorable al canvi i van canviar-se els primers rètols en carreteres de la zona amb la denominació “embassament de Darnius” fins que la Generalitat ho aturés. El govern havia argumentat que la Comissió era l'òrgan d'assessorament i consulta i que la decisió pertanyia al Consell Executiu.

Aquesta decisió va enfadar l'alcalde de Darnius, Eduard Payrà. Va declarar que “Estem indignats (…) La decisió tècnica ja estava presa i el govern ho ha convertit ara en una decisió política, perquè el govern és de CiU, Boadella i el Consell Comarcal són de CiU, però a Darnius hi ha un Ajuntament d'independents”

Vegeu també

[modifica]

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (català) Esteve Carrera El govern opta pel nom “embassament de Darnius Boadella”, El Punt Avui, ed. comarques gironines, núm. 12330, p. 39, 11 de febrer del 2015.