Vés al contingut

Almenys 14 detinguts pel referèndum de l'1 d'octubre a Catalunya

De Viquinotícies

Per veure altres notícies sobre el mateix tema, consulteu Independència de Catalunya.


Operació Anubis a la Conselleria d'Economia.
Imatge: ÀlexHinojo / Wikimedia Commons.

20 de setembre del 2017, Catalunya
Diverses informacions de premsa indiquen que la Guàrdia Civil ha detingut entre 12 i 14 persones vinculades amb el proper referèndum independentista de Catalunya.

L'ordre de detenció dels funcionaris de la Generalitat s'emmarca en la judicialització del procés portat pel govern espanyol i que busca frenar el referèndum del proper 1 d'octubre, el qual consultarà els ciutadans de Catalunya si s'inicia un procés de secessió per separar-se d'Espanya i formar un país independent.

Entre els detinguts es troben funcionaris d'alts càrrecs dins del govern català, així com alguns empresaris que tenien en el seu poder material electoral per al referèndum. Al moment de les detencions, alguns manifestants es van convocar als afores de la seu d'economia del govern català per protestar contra l'accionar de la Guàrdia Civil.

Les detencions es van efectuar durant l'assistència de Mariano Rajoy al Congrés dels Diputats a Madrid, on va indicar que les detencions es van fer per sol·licitud d'un jutge, davant les protestes dels diputats pro-independentistes que assistien a la sessió. Després d'això, els mateixos es van retirar en senyal de protesta per l'accionar la Guàrdia Civil.

Fonts

[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article