Vés al contingut

Alberto Nisman, el fiscal que va denunciar la presidenta de l'Argentina, va ser trobat mort

De Viquinotícies


Solar que ocupa l'edifici de l'Associació Mutual Israelita Argentina (AMIA).

23 de gener del 2015, Puerto Madero
Alberto Nisman, el fiscal argentí que va denunciar la presidenta d'aquest país Cristina Fernández de Kirchner d'encobrir els responsables d'un atemptat amb cotxe bomba contra la seu porteña de l'Associació Mutual Israelita Argentina (AMIA), al qual van morir 85 persones el 18 de juliol de 1994, va ser trobat mort al seu apartament.

Nisman va ser trobat mort a la banyera de casa seva a la torre Li Parc, al barri Puerto Madero, només hores abans que comparegués davant el congrés sobre les proves de la seva denúncia, les quals van ser trobades segellades al seu escriptori.

Les autoritats argentines creuen per ara que Nisman es va suïcidar, però opositors al govern de Kirchner la responsabilitzen de la seva mort, i inclusivament el hashtag #CFKasesina es troba com un dels trendic topics d'aquest moment.

D'acord amb els primers oficials que s'apersonaron al lloc, Alberto Nisman estava sobre un bassal de sang i amb un forat que presumptament seria causat per una bala.

El secretari de Seguretat de l'Argentina Sergio Berni, el cap de la Policia Federal Román Di Santo i la fiscal de torn van arribar al lloc de l'incident per a iniciar l'investigació.

Nisman havia dit en una entrevista prèvia amb el diari Clarín d'Argentina que la seva denúncia podria portar a la mort. "Jo puc sortir mort d'això", va dir a la cronista Natasha Niebieskikwiat dissabte.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail