'Crisi d'estat', segons Benach si el Constitucional retalla l'estatut

De Viquinotícies


22 de març del 2007, Espanya
El president del Parlament, Ernest Benach, ha lamentat que el Tribunal Constitucional espanyol no hagi acceptat el recurs de súplica del govern català contra la recusació del magistrat Pablo Pérez Tremps. Per Benach, aquesta decisió altera les regles del joc, perquè 'no és igual que l'estatut sigui valorat per dotze magistrats que per onze', i si l'Audiència espanyola retalla encara més l'estatut hi pot haver una crisi d'estat.

El president del Parlament considera que l'estatut 'és un pacte d'estat entre les corts espanyoles i el poble de Catalunya, que ja s'ha expressat en referèndum'. Per tant, modificar una part de l'articulat o restringir-ne la interpretació pot menar, segons Benach, a una crisi d'estat.

La no-acceptació de la súplica del govern contra la recusació de Pérez Tremps vol dir que aquest jutge, considerat progressista, no podrà participar en la deliberació sobre els recursos presentats contra l'estatut català.

La raó que ha empès el Constitucional a apartar Pérez Tremps és que va fer un estudi relacionat amb l'estatut per encàrrec de la Generalitat, i això, segons aquest tribunal espanyol, el fa parcial a l'hora d'abordar els recursos contra l'estatut. Recordem, tanmateix, que Pérez Tremps va fer l'estudi quan encara no era magistrat d'aquest tribunal.

Font[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail

(català) Redacció VilaWeb Benach avisa d'una 'crisi d'estat', si el Constitucional retalla l'estatut o si se'n fa una lectura restringidaVilaWeb. 22 de març del 2007.