Vés al contingut

Xina llança programa d'exploració lunar el proper any

De Viquinotícies

28 d'abril del 2006
El divendres 28 d'abril l'agència espacial de la Xina va anunciar que el pròxim any posarà en òrbita un satèl·lit al voltant de la lluna.

Com fita futura, en una segona missió, Xina planeja enviar una sonda controlada des de la Terra, la qual realitzarà experiments a la superfície lunar. Una vegada acabada la seva missió, la nau ha de tornar a la Terra, portant amb si mostres de sòl lunar.

Les exploracions lunars per part de Xina s'emmarquen dintre de la programació per a la celebració del cinquantè aniversari de l'agència espacial. La Xina ha estat la tercera potència mundial a enviar un home a l'espai, després de Rússia i els Estats Units.

El llançament del satèl·lit està planejat per al 2007 i trigarà diversos dies a arribar a l'òrbita lunar. Per a això, el satèl·lit orbitarà per tres dies la Terra, el que li servirà d'impuls per a arribar al nostre satèl·lit natural. Aquest viatge triga en general 4 dies.

A pesar de les expectatives de l'agència espacial, el cap del centre d'exploració xinès, Luan Enjie, va reconèixer que encara existeixen problemes per solucionar com el control de la nau en forma remota.

La Xina inverteix anualment en el seu programa espacial uns 500 milions de dòlars (398 milions d'euros) i fins a ara ha destinat 187 milions de dòlars (148,8 milions d'euros) al programa lunar.

Fonts

[modifica]