Vés al contingut

Viacom exigeix la retirada de 100.000 vídeos piratejats a You Tube

De Viquinotícies
Eric Schmidt, president executiu de Google.

2 de febrer del 2007

Viacom, propietària de tel·levisions com MTV, Comedy Central o Nickelodeon ha exigit a YouTube, el famós lloc on compartir vídeos propietat de Google la retirada d'un centenar de milers de vídeos que són presumptament piratejats d'alguna de les cadenes.

Des de que Google va comprar YouTube el 10 d'octubre del 2006 moltes empreses han aprofitat per exigir la retirada de vídeos que infringeixen el copyright.

Viacom argumenta que en total, els seus vídeos s'han vist 1.200 milions de vegades sense el seu consentiment, "les eines per a filtrar programes promeses per YouTube i Google repetidament no s'han utilitzat, i continuen tenint una gran quantitat de vídeos no autoritzats", deia un comunicat de Viacom, "YouTube i Google es queden amb tots els ingressos que genera aquesta pràctica sense donar una compensació justa a aquells que han posat tot l'esforç i els costos per a crear els productes".

L'actitud de Viacom contrasta amb la d'altres empreses que ja han arribat a acords amb YouTube Warner Music, NBC i fins i tot Universal Music, que va estar a punt de demandar al portal.

Eric Schmidt, el president executiu de Google, va dir en una reunió el dimecres que YouTube estava en vàries fases per llençar una tecnologia que identificaria el material amb copyright.

Fonts[modifica]