Veneçuela acusa a la DEA de col·laborar amb els narcotraficants

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

3 de març del 2007
Veneçuela va rebutjar crítiques dels Estats Units cap a aquest país afirmant que no necessitava signar cap acord antidrogues amb cap país del món. Estats Units va acusar a Veneçuela d'afavorir el narcotràfic a causa de la negativa veneçolana de signar un acord antidrogues amb el país del nord.

El ministre de Justícia de Veneçuela, Pedro Carreño, havia acusat a la DEA d'establir llaços amb els narcotraficants en el 2005 poc abans que Hugo Chávez suspengués els acords de cooperació existents.

Després de la publicació de l'informe del Departament d'Estat nord-americà, Carreño va reiterar les acusacions dient que “a través d'aquesta organització sortia del país una gran quantitat de llocs de drogues, per mitjà de la figura de lliurament vigilat, i mai s'obtenia informació en el país i per tant vam determinar que estàvem en presència d'un nou càrtel de la droga”.

El president Bush li havia ofert a Veneçuela la suma de US$2,2 milions a l'any per a combatre el tràfic de drogues. No obstant això aquests diners ha estat desviats a Colòmbia degut al fet que Veneçuela rebutja tota ajuda d'aquest país.

Per a provar les seves acusacions els Estats Units mostra xifres que indiquen que el nombre de confiscacions a Veneçuela s'ha reduït, mentre que en altres països ha augmentat. Veneçuela afirma que ells estan fortament compromesos a combatre el tràfic de drogues i evitar que el país s'usi com un pont per al narcotràfic.

Fonts[modifica]