Una explosió deixa cinc morts a Colòmbia

De Viquinotícies

16 de març del 2007, Buenaventrua, Colòmbia
Cinc persones van morir i gairebé d'11 van resultar ferides, entre elles un nen, després de l'explosió d'una bomba de fabricació casolana que estava dintre d'una bossa d'escombraries, en el port de Buenaventura, departament de la Vall del Cauca, a l'oest de Colòmbia. El fet va ocórrer a les 07:40 hora local (12:40 UTC) del divendres (16), causant grans danys als locals comercials i residències que se situaven en l'entorn de l'explosió.

La Policia Nacional va informar que els morts són dos efectius policials que es traslladaven en les seves motocicletes realitzant una patrulla i dos civils qui transitaven pel lloc. Les persones ferides posseeixen diversa gravetat, incloent un tercer efectiu policial que presenta mutilació en un dels seus braços.

Les autoritats no han pogut determinar les motivacions de l'atemptat ni els autors, per qui es va oferir una recompensa de 50 milions de pesos (US$ 22.700) per les informacions que permetin la captura dels responsables del fet. El governador de la Vall, Angelino Garzón, va afirmar que pot tractar-se d'una disputa territorial entre l'escamot de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), narcotraficants i alguns desmovilitzats de les antigues Autodefenses Unides de Colòmbia (AUC).

Durant l'últim any s'han registrat set atemptats en aquest port del Pacífic colombià. Una hora abans d'aquest atemptat, una altra explosió, en Cajamarca (Tolima), va destruir un autobús estacionat i danys materials, però no va haver víctimes mortals.

Fonts[modifica]