Una allau d'escombraries va deixar almenys 19 morts a Sri Lanka

De Viquinotícies


Bandera dla Sri Lanka
Bandera dla Sri Lanka
Altres històries sobre Sri Lanka


Localització de la Sri Lanka

Un mapa mostrant la localització de Sri Lanka


Per escriure, editar, començar o visualitzar altres articles sobre Sri Lanka, vegeu el Portal de Sri Lanka
[[{{{enllaç}}}|...]]
[[Image:{{{imatge}}}|{{{amplària}}}|{{{enllaç}}}]]


16 d'abril del 2017

Almenys 19 persones van morir —que inclouen entre quatre-cinc nens—, 13 van resultar ferits i més de 600 van abandonar les seves llars quan una gran muntanya de brossa va col·lapsar i va sepultar part d'un barri pobre proper a Colombo, capital de Sri Lanka. També almenys 13 persones estaven hospitalitzades.

El portaveu militar Roshan Seneviratne va dir que quatre persones van ser rescatades però es desconeixia si hi havia més víctimes, també va dir que hi havia cinc menors entre els morts. Priyantha Jayakody portaveu de la policia ha indicat que s'està investigant si el col·lapse que va tenir lloc divendres (14) va ser una acció intencional de sabotatge o si va ser un desastre natural.

El lloc ha estat usat per tirar les deixalles de la ciutat durant els últims anys com a part dels esforços de les autoritats per netejar la ciutat i ha causat queixes dels assentats contra l'ús de la zona com escombriaire a causa dels perills per a la salut. Ranil Wickremesinghe primer ministre del país que es troba al Japó va comunicar que aquest dissabte (15) que el govern recolliria les escombraries de la zona i també va dir que ja havia plans per treure l'abocador però es va ensorrar abans que començarà els treballs de reubicació.

“Aquells que han perdut les seves cases i els que han estat reallotjats seran compensats”, va dir Wickremesinghe en un comunicat. “Complirem la nostra promesa de retirar l'abocador”. —Ranil Wickremesinghe

625 persones van ser afectabas per la destrucció de les seves llars i també van ser allotjats en escoles properes als habitants que tenen els seus habitatges a l'àrea de risc.

Fonts[modifica]

CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Un alud de basura dejó al menos 19 muertos en Sri Lanka» (castellà) en la seva versió del 16 d'abril de 2016.

avant Notícies d'ahir

Notícies d'abril

Escriviu un article