Vés al contingut

Un tornado mata a 3 persones a Nova Zelanda

De Viquinotícies


7 de desembre del 2012, Auckland, Nova Zelanda
La ciutat més gran de Nova Zelanda, Auckland, va veure ahir el tornado més devastador de la seva història. Aquest tornado, imprevist pels meteoròlegs, va deixar a tres homes morts. Unes altres set persones van ser ferides, unes 250 es van quedar sense llar i milers de cases temporalment van quedarse sense electricitat. Una multitud d'arbres van ser desarrelats.

Els tres homes morts tots eren constructors en una escola al suburbi de Hobsonville. Van morir quan un forjat els va caure damunt quan intentaven refugiar-se dels forts vents.

El Primer Ministre John Key, el qual representa la circumscripció afectada de Helensville, va arribar aquest matí per a observar les conseqüències del tornado. Key va concluir que el govern local serà el que repararà els danys i no el govern nacional. Els danys econòmics s'estimen de ser d'11 milions de dòlars, o uns 7 milions d'euros.

L'Aeroport Internacional d'Auckland va veure varis vols cancel·lats ahir, però a partir d'avui continua com habitual. L'alcalde d'Auckland Len Brown va declarar a la premsa que avui començarien els processos de neteja de les destrosses.

S'espera que hi hagi pluja forta en els propers dies, possible calamarsa, vents de 100 quilòmetres per hora i un baix risc de tempesta.

Aquest tornado fou el més devastador de la història de Nova Zelanda des d'un tornado de 1948 que afectà la ciutat de Hamilton i matà tres persones.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail