Un sí aclaparador però una baixa participació, referèndum per l'Estatut d'Andalusia

De Viquinotícies

18 de febrer del 2007, Andalusia

Una alta abstenció ha marcat clarament la jornada del referèndum per l'Estatut d'Andalusia. Només un 30'88% (288.590) dels andalusos convidats a votar han fet assistència a les urnes, tot i això quasi un 87% de les butlletes eren de afirmatives al text estatutari, un 10% en contra i poc més d'un 3% en blanc.

La Junta ha qualificat la baixa participació a un "excés de confiança dels andalusos", Zapatero felicita als andalusos pel nou estatut i el PA demana la dimissió de Chaves.

Aquest estatut ha estat acusat de tenir massa coincidències amb l'Estatut de Miravet de Catalunya, i que el Partit Popular tingués posicions tant diferents en ambdós casos.

Abstenció[modifica]

L'abstenció es va situar en un 63'72%, la més alta de totes les cites electorals fetes a Andalusia. A Jaén un 44% dels andalusos amb poder a vot van votar, la província amb una participació més alta; a Cadis només un 30'88%.

Gaspar Zarrías, de la Junta, va justificar la baixa participació amb que els andalusos sabien que el sí guanyaria clarament.

Fonts[modifica]