Un sí aclaparador però una baixa participació, referèndum per l'Estatut d'Andalusia

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

18 de febrer del 2007, Andalusia

Una alta abstenció ha marcat clarament la jornada del referèndum per l'Estatut d'Andalusia. Només un 30'88% (288.590) dels andalusos convidats a votar han fet assistència a les urnes, tot i això quasi un 87% de les butlletes eren de afirmatives al text estatutari, un 10% en contra i poc més d'un 3% en blanc.

La Junta ha qualificat la baixa participació a un "excés de confiança dels andalusos", Zapatero felicita als andalusos pel nou estatut i el PA demana la dimissió de Chaves.

Aquest estatut ha estat acusat de tenir massa coincidències amb l'Estatut de Miravet de Catalunya, i que el Partit Popular tingués posicions tant diferents en ambdós casos.

Abstenció[modifica]

L'abstenció es va situar en un 63'72%, la més alta de totes les cites electorals fetes a Andalusia. A Jaén un 44% dels andalusos amb poder a vot van votar, la província amb una participació més alta; a Cadis només un 30'88%.

Gaspar Zarrías, de la Junta, va justificar la baixa participació amb que els andalusos sabien que el sí guanyaria clarament.

Cc-by-nc-nd icon.svg

Fonts[modifica]