Un avió amb 155 passatgers s'estavella a l'Amazones

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

30 de setembre del 2006

Un Boing 737 de la companyia aèria Gol s'ha estavellat avui a la matinada a causa d'una col·lisió amb un jet privat. L'aparell ha caigut enmig de l'Amazones, al Brazil, quan volava de Manaus a Brasilia. El jet privat ha pogut aterrar en una base aèria militar, però encara no es coneixen les causes de la col·lisió ni què ha passat amb els sistemes que duia l'avió d'última generació per evitar aproximacions amb d'altres aparells.Ara, les tasques de salvament se centren en la recerca de supervivents, encara que és molt difícil que n'hi hagi hagut, i de la caixa negra de l'avió, que podria explicar què ha passat. La companyia aèria s'ha sorprès molt per l'accident hi ha revelat que l'avió era gairebé nou, només tenia dues setmanes i era d'última generació. A l'aparell hi viatjaven cent quaranta-nou passatgers i sis tripulants.

Joe Carlos Pereira, president d'Infraero, l'empresa estatal que administra els aeroports brasilers, ha declarat a mitjans locals que l'avió va desaparèixer després d'un xoc en l'aire amb una aeronau més petita. "El que tenim fins al moment és la confirmació d'una col·lisió en vol. Un dels avions era un Legacy que va aconseguir aterrar a la selva i l'altre era l'avió de Gol que hi ha desaparegut", ha declarat Pereira a la ràdio CBN des de Brasília. "Fins ara no hi ha hagut contactes amb l'aparell de Gol, que és buscat per la Força Aèria."

El president d'Infraero va encoratjar alguna esperança de trobar sobreviscuts, "En aviació coses increïbles ocorren", en al·lusió a un possible aterratge d'emergència de l'aparell, malgrat les dificultats de la zona. Pereira ha declarat també que un hisendat del sud de Pará, on pel que sembla hauria caigut l'aeronau de GOL, va veure un avió de gran mida que volava molt baix, a prop de la Serra de Cachimbo, al sud d'aquest estat amazònic. El moment en què l'hisendat va veure l'avió en un vol rasant coincideix amb l'hora en què es va produir la col·lisió en l'aire, una dada que va augmentar la preocupació entre les autoritats.

Cc-by-nc-nd icon.svg

Fonts[modifica]