Vés al contingut

Tsunami deixa tres morts a Indonèsia

De Viquinotícies

17 de març del 2006

Tsunami provocat pel terratrèmol de l'Oceà Índic de 2004 a Tailàndia.
Wikipedia A la Viquipèdia hi ha contingut relatiu o pertanyent a Tsunami de l'Oceà Índic

Una gran ona d'almenys 7 metres d'altura va copejar aquest dimarts (14) la illa Buru, situada a l'orient d'Indonèsia, a l'arxipèlag de Maluka. El fenomen que va deixar tres persones mortes i una altra desapareguda, va ser provocat per un terratrèmol produït sota la illa mateixa amb una intensitat de 6,4 graus a l'escala de Richter. El governador de l'arxipèlag, Karen Albert Ralahalu, ha dit que només fins a avui (17) es va saber del desastre.

Els informes adonen que almenys 7 llogarets van ser afectades, Pela la més greu. 116 cases van resultar danyades i 1200 persones obligades a viure en la zones altes davant l'amenaça d'un nou esdeveniment.

El president d'Indonèsia, Susilo Bambang Yudhoyono, qui tenia planejat viatjar amb alguns alts oficials a un esdeveniment programat en ocasió del festival de la collita de l'arròs a Mako, a la illa de Buru, es va mostrar preocupat per la situació i va prometre l'ajuda del govern per a atendre els problemes d'allotjament dels damnificats, qui ara s'enfronten al repte de reconstruir els seus habitatges prop de la costa.

De moment, els pobladors de Pela, entre els quals es conten 115 nens menors de 5 anys, han establert un refugi en les muntanyes en la zona de Malobi i Kepala Pela, a 5 Km de la costa, davant el temor d'una nova tragèdia. Des del dimarts passat, s'han produït 74 rèpliques amb una intensitat en terme mitjà d'una cada mitja hora.

Fonts[modifica]