Vés al contingut

Trump no deportarà joves i vol treballar amb Rússia

De Viquinotícies


24 de gener del 2017

El nou portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, va assegurar en la seva primera roda de premsa que el Govern de Donald Trump està obert a col·laborar amb Rússia en la lluita contra els jihadistes de l'Estat Islàmic (EI).

El portaveu també va dir que Trump segueix decidit a "construir el mur" a la frontera amb Mèxic i que "està fent tot el que pot per instruir les agències i al Congrés per començar aquest treball el més aviat possible", sense donar més detalls.

En la seva primera conferència de premsa diària, Spicer va afrontar una pregunta sobre la possibilitat que Trump acabi amb l'ordre executiva d'Obama coneguda com DACA, que va protegir als anomenats "dreamers" (somiadors), joves indocumentats que van arribar al país de nens.

«Lo primero que va a hacer es instruir a las agencias para que se centren en aquellos (indocumentados) que tengan un historial criminal o que presenten una amenaza para el pueblo estadounidense. Esa va a ser la prioridad, y después vamos a seguir examinando qué hacer con el resto de gente que está aquí.» —Sean Spicer

Amb aquesta breu resposta, el portaveu no va arribar a descartar que Trump pugui cancel·lar l'ordre executiva d'Obama, que ha permès a uns 750.000 joves indocumentats tenir la garantia que no seran deportats, encara que sense arribar a regularitzar la seva situació migratòria, cosa que només pot fer el Congrés nord-americà.

No obstant això, Trump podria acabar amb el decret d'Obama i tot i així no deportar els "somiadors", els qui simplement no disposaran de la garantia de protecció que els ha donat seguretat i els ha permès continuar sense por amb els seus estudis i la seva carrera laboral.

Després de guanyar les eleccions del 8 de novembre passat, Trump va afirmar que expulsaria els que tenen "antecedents penals", prop de tres milions, en comptes de al total de 11 milions d'indocumentats als quals va prometre deportar durant la campanya.

Fonts

[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article