Vés al contingut

Treballadors de neteja de Nova York en vaga per temor a l'Ebola

De Viquinotícies


Vista aèria de l'aeroport de LaGuardia.

10 d'octubre del 2014, Estats Units

Almenys uns 200 treballadors encarregats de la neteja de cabina d'avions a l'aeroport de LaGuardia, a Nova York han suspès les seves tasques per temor a l'Ebola.

Segons el grup de treballadors, diàriament reben aeronaus provinents d'Àfrica, i temen per la seva salut davant la crisi sanitària que viuen aquests països i la propagació de la mortal malaltia.

Empleats contractistes de l'aerolínia Delta també van assegurar que no compten amb equips ni entrenament necessari per evitar riscos de contagi a l'hora de netejar les aeronaus.

Mentrestant, el sindicat d'aquests treballadors, conegut com Service Employees Internacional Union Local 32BJ, va programar una capacitació d'emergència pels seus empleats.

La capacitació cobrirà les recomanacions actuals ofertes pels Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC), l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i l'Associació Internacional del Transport Aeri (IATA), va dir el sindicat en un comunicat.

En el mateix document, el portaveu del sindicat ha explicat que l'entrenament també inclou indicacions específiques per a la neteja d'un avió amb possible exposició a l'Ebola. No obstant això, els empresaris estan obligats a subministrar els equips (necessaris), afegeix el comunicat.

Segons Joel Castillo, un dels empleats de neteja d'avions de l'aeroport de LaGuardia, és comú trobar xeringues, bosses amb vòmit, o un altre tipus d'articles que posen en risc la seva salut.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail

{{VOA|url=http://www.voanoticias.com/content/ebola-empleados-enfermedad-avion-nave-salud-laguardia/2478698.html%7Ctítol=Empleados de limpieza en aviones en huelga por miedo a ébola}