Tornen a enterrar a Nicolau Copèrnic

De Viquinotícies

22 de maig del 2010, Frombork, Polònia

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail


L'astrònom del segle XVI Nicolau Copèrnic va ser enterrat ahir per segona vegada a la catedral de Frombork (Polònia). Considerat el fundador de l'astronomia moderna, Copèrnic va ser conegut per plantejar que la Terra girava al voltant del Sol i no a l'inrevés, com es creia en aquella època.

Les restes de l'astrònom havien estat trobades i exhumades l'any 2005 per arqueòlegs polonesos en una tomba sense nom de la mateixa catedral. Després de l'extracció, les restes van estar sotmeses a una anàlisi d'ADN que van confirmar que les restes eren de l'astrònom polonès, que va morir l'any 1543.

La cerimònia fúnebre va ser presidida pel líder de l'Església Catòlica de Polònia, l'arquebisbe Józef Kowalczyk. A la seva època, Copèrnic va ser considerat heretge degut a la seva teoria, que es va publicar després de la seva mort.

Copèrnic va estudiar a la Universitat de Cracòvia i també a la de Bolonya. En la seva obra De Revolutionibus Orbium Coelestium (Sobre les revolucions dels cossos celestes) va demostrar, mitjançant càlculs matemàtics i astronòmics, que els planetes, inclòs la Terra, giraven al voltant del Sol.

Fonts[modifica]