Vés al contingut

Tolosa de Llenguadoc i Barcelona volen trens transfronterers adaptats a les necessitats reals de la línia d'alta velocitat

De Viquinotícies
Bandera de NOM DEL PAÍS EN CATALÀ
Bandera de NOM DEL PAÍS EN CATALÀ
Altres històries sobre NOM DEL PAÍS EN CATALÀLocalització de NOM DEL PAÍS EN CATALÀ


Per escriure, editar, començar o visualitzar altres articles sobre NOM DEL PAÍS EN CATALÀ, vegeu el portal de NOM DEL PAÍS EN CATALÀ
[[{{{enllaç}}}|...]]
[[Image:{{{imatge}}}|{{{amplària}}}|{{{enllaç}}}]]


Tren Avant.
Tren Avant a l'estació de Madrid - Puerta de Atocha.

20 d'abril del 2015, Catalunya
El 8 d'abril, el Govern de Catalunya i la regió Migdia-Pirineus van acordar desenvolupar una alternativa al tren d'alta velocitat que desenvoluparia ofertes de transport ferroviari que responen a les necessitats reals dels usuaris.

Aquesta idea va ser compartida en una reunió entre el conseller català de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i Martin Malvy, president de la regió de Migdia-Pirineus.

Aquest enfocament reconeix que els horaris actuals entre Perpinyà i Barcelona no són pràctics. Per compensar aquesta debilitat, planegen completar l'oferta amb "serveis eficaços i regulars".

La nova oferta té més trens i les tarifes són més accessibles per connectar les ciutats de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Perpinyà, Narbona, Carcassona, Montpeller i Tolosa de Llenguadoc.

El pla en qüestió s'inspira en l'experiència positiva realitzada entre Girona i Barcelona. En aquesta línia passen els trens Avant, més lent que els trens AVE.

S'espera la introducció d'aquesta nova oferta per al 2016.

El desenvolupament d'aquest pla podria ser facilitat per la reforma administrativa francesa que donarà la mateixa administració regional de Perpinyà a Tolosa el proper 1 de gener.

Això també podria ajudar a omplir la bretxa en la societat TP Ferro, gestor del túnel LAV Perpinyà-Figueres.

Fonts

[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article