Vés al contingut

Salut: els OGM podrien augmentar el risc de càncer

De Viquinotícies
Blat de moro


20 de setembre del 2012, França
Segons un estudi científic de la universitat de Caen, el risc de càncer augmenta considerablement quan rates de laboratori són alimentades amb blat de moro OGM. “Els resultats són alarmants. S'observa, per exemple, de dos a tres cops més de mortalitat en les rates femella que en les rates mascle. També, s'observen tumors en rates de tots dos sexes de dues a tres vegades més en aquelles que van ser alimentades amb blat de moro OGM, ha explicat a l'AFP Gilles-Seralini, professor a la Universitat de Caen, el qual va dirigir l'estudi.

Dues centes rates van ser alimentades durant dos anys, ja fos amb un blat de moro OGM NK603, o amb el mateix blat de moro tractat amb del Roundup. Aquests dos productes són la propietat de la companyia multinacional estatunidenca Monsanto. El blat de moro es va introduïr en el si d'un règim equilibrat en les proporcions representatives del règim alimentari estatunidenc.

Segons el mateix investigador, els tumors apareixen al cap d'uns sis-cents dies en el mascles al nivell de la pell i dels ronyons, i al cap d'uns noranta-quatre dies pel que fa les femelles, al nivell de les glàndules mamàries. La revista Food and Chemical Toxicology ha mostrat rates femella de laboratori amb tumors més grossos que pilotes de ping-pong.

“Els resultats revelen mortalitats força més ràpides i més greus durant el consum de cadascuns dels dos productes”, ha resumit l'investigador. “El primer mascle nodrit amb els OGM mor un any abans que el primer mascle nodrit amb blat de moro normal. La primera femella uns vuit mesos abans. Al dissetè mes, s'observen cinc cops més de mascles morts alimentant-se amb 11% de blat de moro OGM.”, ha afegit.


Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail